komunikat ciśnienie oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cukier311
    Classic
    • 2010
    • 25

Oryginalne osłony są bardzo elastyczne. Wystarczy, że puści kilka mocowań i osłona się wygina. Najlepsze będą paski zaciskowe lub wkręty (wykręć jeden wkręt który został i podejdź do jakiegoś sklepu).
    Koszt nowej osłony (bardzo dobrej - sztywnej ale wytrzymałej na złamania) to 100zł ;-)
    W tej cenie masz: osłona dolna, 2 boczki (lewy i prawy) oraz wkręty.

Pozdrawiam i nie denerwuj bo nie ma czym ;-)
  • rafik11
    Rider
    • 2009
    • 448

szlag mnie trafi z tym samochodem ale do rzeczy wczoraj podczas manewrowania na parkingu kierownicą (skęt na maxa w lewo i potem skręt na maxa w prawo)pojawił się komunikat oraz kontrolka problem zciśnieniem oleju możnajechac z max prędkością obrotową do 4000 obr/min dodam że olej jest w normie tzn w połowie miarki. Cholera co to może być? sinik po wymianie na nowy przejechane ok 20kkm i co gorsze gwarancja się skończyła.

Komentarz

• mobil
      Ambiente
      • 2009
      • 139

Myślę że, to może być hm... problem z ciśnieniem oleju. I radzę nie jeździj na wysokich obrotach tak do 4000 obr.min. Resztę powie ci warsztat po podłączeniu komputera. I może tu być od groma rzeczy wadliwych. Nieodpowiedni olej, uszkodzony czujnik, uszkodzony jakiś przewód. Uszkodzona pompa oleju. Dlaczego wcześniej wymieniałeś silnik?
      http://emmu.pl
      ----------------------------------------------------------
      W końcu robi się to, co się lubi.

Komentarz

• rafik11
        Rider
        • 2009
        • 448

wymieniałem bo poszedł napinacz rozrządu, trzeba podjechać do serwisu może faktycznie coś poradzą. Olej to LM 4200 więc przewidziany dla normy VW

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja na twoim miejscu bym scholował do warsztatu niech sprawdzą jakie jest ciśnienie oleju i czy pompa dobrze pracuje - od tego trzeba zacząć. Stan oleju przy zapaleniu kontrolki nie ma znaczenia, jeżeli będziesz dalej jeździł może się okazać, że będzie potrzebna nowa motorownia.
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• krzysn
            Rider
            • 2007
            • 515

Wydaje mi się, że podobny komunikat pojawiał się w superbach - warto poszukać na superbclub.pl

Komentarz

• demmsi
              Elegance
              • 2011
              • 966
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie a nie jest to tak że jak się włączy ta kontolka to oznacza że trzeba "kroplę" oleju dolać, a jakby migała to że czujnik jest uszkodzony?

1. Dolać 200-300ml oleju zamknąć klapę...
              2. Jak po 100km się nie włączy kontrolka to wszystko OK, jak się włączy...
              3. Przeczyścić styki przy wtyczce czujnika, ewentualnie podpiąć pod komp

Komentarz

• wow
                Ambiente
                • 2011
                • 227

ja miałem u siebie tez tak , pojawila mi sie kontrolka oleju i spradzilem poziom oleju byl mały , dolalem i było juz po problemie!!
                najlepeij miec połowe jak nie cała miarke oleju !
                tak pisza w instrukcji
                wow wr............

Komentarz

• rafik11
                  Rider
                  • 2009
                  • 448

olej miałem w połowie, więc nie powinno być problemu z olejem. Może jak manewrowałem samochodem a ściślej skręcałem na max kierownicą w lewo i w prawo wtedy trzymałem nogę na hamulcu nie dodając gazu i wtedy właśnie zapaliła się ta kontrolka. Wtedy na pewno spadły obroty silnika i .....właściwie nie wiem przecież spadek obrotów teoretycznie nie powinien mieć wpływu na ciśnienie oleju?

Komentarz

• demmsi
                    Elegance
                    • 2011
                    • 966
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ale ta żółta kontrolka nie jest od ciśnienia oleju tylko poziomu i temperatury.
                    Jakbyś miał za niskie ciśnienie oleju to by się zapaliła czerwona kontrolka.

Komentarz

• navigator
                      Rider
                      • 2009
                      • 583
                      • Volkswagen

dokładnie taki sam komunikat o nie przekraczaniu 4 krpm pojawiał sie w naszych fabrycznych 1.8 TSI przy bardzo niskich przebiegach....

...dla przyzwoitości i czystego sumienia kierownicy owych lujneli jakie dwie setki oliwy i sru, laurka juz sie nie pojawiała

co to było/jest ni cholery nie wiem ale i tak byłem pod wrażeniem wrażliwości technicznej powozicieli :szeroki_usmiech
                      >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• rafik11
                        Rider
                        • 2009
                        • 448

a który rocznik tych 1,8 bo może też coś zmienili w czułości ustawień wskazań o poziomie oleju bo w tym starym to owszem komunikat o o minimum oleju pojawiał mi się ale nigdy o ciśnieniu oleju. Natomiast ten mój nowy silnik jest ze stycznia 2011 więc coś może zmienili? Dodam, że nowy silnik dosłownie jest nowy bo przyszedł łącznie ze wszystkimi czujnikami a nawet z nowym korkiem wlewu oleju.

Komentarz

• zepter00
                          RS
                          • 2008
                          • 2304

TSI biorą olej, dużo i często.
                          Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• krzys301
                            Ambiente
                            • 2007
                            • 244
                            • Octavia I (1U2)
                            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

u mnie( 1.8 tsi 160kM) , komunikat braku cisnienia oleju i nakazu zgaszenia silnika pojawil sie po 10 kilometrach z salonu. ( auto wrocilo na lawecie do serwisu) , nic nie powiedzieli. olej byl na maxa

Komentarz

• navigator
                              Rider
                              • 2009
                              • 583
                              • Volkswagen

Zamieszczone przez rafik11
                              a który rocznik tych 1,8 (...)
                              od 2010

Komentarz

• Psycho Dad
                                Rider
                                • 2009
                                • 629

Zamieszczone przez zepter00
                                A skąd masz taką wiedzę ? bo mój np nie bierze oleju ...
                                Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• navigator
                                  Rider
                                  • 2009
                                  • 583
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez Psycho Dad
                                  pewnie z takiego samego źródła co i Ty..... :szeroki_usmiech

nasze jakkolwiek wymagają dolewek, jezdżą róznie na skali upalania od emerycko-relaksacyjnych po alleluja_sandał...

ale i tak najcenniejsza jest mina stero_trzymaczy jak im maxi-dot po np 7kkm każe dolać (i całe szczęscie bo tu już qltura techniczna nie dotarła), bo sahara niemożebna.... :szeroki_usmiech

Komentarz

• Zorr
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2110

mój też do 14200km nic nie wziął, a teraz wymieniłem olej
                                    Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
                                    Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

Zamieszczone przez Psycho Dad
                                      Za to inne potrafią wciągać jak smoki. Mam rodzinę w VAGu, salon Audi - VW. Osoba ta sprzedała i jeździła większą ilością TSI niż wy widzieliście. Jest za pan brat z mechanikami. Moja dziewczyna nie jest zwykłym klientem i dlatego... została odwiedziona od TSI. Więcej nie mogę powiedzieć.

Jeśli poziom oleju jest pośrodku lub nawet powyżej to faktycznie może to czujnik.
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• phrix
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1000
                                        • Audi
                                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pytanie co się koledze rafik11 zapaliło : kontrolka poziomu oleju czy tak jak napisał kontrolka ciśnienia oleju. Jeżeli ciśnienia to radzę nie jeździć tylko sprawdzić ciśnienie.

do poczytania o innym silniku ale problem podobny:

Ogłoszenia o tematyce: w kategorii Tuning - Kupuj i sprzedawaj rzeczy używane i nowe w kategorii Tuning na Sprzedajemy.pl
                                        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

Pracuję...